Friday, December 12, 2008

laskar pelangi - andrea hirata

as usual, aku dipengaruhi si Uji untuk membaca.. novel kali ni mengambil masa aku selama 1 bulan 2 minggu untuk dihabiskan. Banyak sangat obstacles terpaksa dilalui nak menghabiskan Laskar Pelangi.. malas nak comment panjang-panjang though but aku beri 4.5/5.0 stars for this novel. (korang nak tahu, baca sendirik). Andrea Hirata buat aku terkesima ! Aku nekad nak sambung pembacaan.. misi seterusnye "Sang Pemimpi". Fauzan kata Laskar Pelangi ada movie. Ni nak kena cari kat Indonesia kot. Tambah lagi satu misi.

3 comments:

hanis said...

best sangat ke?
ni yg terangsang untuk membaca nih~

~ujicham~ said...

see.. 4.5bintang.... hehe.

hanis.. ko kena sabar sikit baca buku ni :P

eve2eves said...

eh hurul.. awak baca buku apa jek ni.. best ke? bagi pinjam ler..